Over Ons

 

SportCoachExcel is een initiatief van Mark KAPTEIN, sporttrainer en coach met 25 jaar ervaring in de sport en het managen van sales- en marketingteams bij verschillende multinationals.

Mark heeft als manager in het bedrijfsleven (Nutricia, Norit, Danone) ervaren hoe waardevol persoonlijke begeleiding voor de ontwikkeling van de leidinggevende kan zijn. Het ontbreken van structurele begeleiding voor de leidinggevende in de sport is nog een groot gemis. De competenties van de leidinggevende in het bedrijfsleven en in de sport komen namelijk grotendeels overeen.  

 

Mark heeft 15 jaar Hoofdklasse hockey gespeeld bij HDM en HGC. Daarnaast is Mark o.a. trainer/ coach geweest bij Hockey Club Rotterdam, assistent trainer/ coach van het Nationale Dames Hockey Team en trainer van HGC Dames 1.

Mark heeft de opleiding aan de Haagsche Academie voor Lichamelijke Oefening afgerond en heeft daarnaast een Masters in Science gehaald voor Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

Mark portret

 

Sonja THOMANN is afgestudeerd Sportwetenschapper aan de Deutsche Sporthochschule. Sonja heeft in de Duitse Bundesliga gehockeyd en heeft in Nederland de heren hockeyers van Klein Zwitserland, HDM en HGC gecoacht. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor de heren hockeyers Jong Oranje. Sonja is nu trainer/ coach van de heren hockeyers van Cartouche. Sonja werkt als begeleider bij het ITIP en is coach in het persoonlijk ontwikkelingstraject van Ajilon. Sonja is ook verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van de leercoaches bij de KNHB.

Sonja haar passie is om mensen op basis van lichamelijke oefeningen dichter bij zichzelf te brengen en te laten ervaren/ voelen wie zij zijn. Haar filosofie is om vanuit ontspanning focus voor de wedstrijd te creeren.

Sonja portret 2

 

Tessa BLOM is kinder- en jeugdpsycholoog met de aantekening sportpsychologie. Tessa is al 12 jaar hulpverlener voor jongeren en hun ouders en is in 2012 haar eigen trainingsbureau gestart. Tessa is gespecialiseerd in trainingen op het gebied van gedrag en zelfbewustzijn, faalangst-reductietrainingen, agressie-reductietrainingen en groepsdynamiek.

Tessa is zelf fanatiek sporter en combineert haar werk als hulpverlener met haar werk in de sport. Ze geeft workshops Positief Coachen voor de KNHB en is proces- en trajectbegeleider voor de KNVB en het NOC/NSF. Tessa is ook actief met het project "De Sportpedagoog" en ondersteunt daarin bestuur, trainers, coaches en spelers bij verenigingen.

Tessa portret